Parhaat terveelliset ravintolat Helsingissä

Helsingissä on nykyisin varsin helppo syödä terveellisesti, sillä ravintolamaailmassa on tapahtunut tässä suhteessa paljon positiivista kehitystä. Ulkona syöminen ei enää tarkoita pelkkiä rasvaisia ja raskaita liharuokia, vaan tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja myös itsestään ja terveydestään huolehtivalle ihmiselle.

Kasvisravintola Silvoplee

Kasvisravintola Silvoplee on ehdottomasti terveellisten ravintoloiden kuningatar aivan maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna. Ravintola tarjoaa monipuolista ja maittavaa kasvisruokaa, josta merkittävä osa on vegaanista. Myös elävää ravintoa on saatavilla. Tässä ruokapaikassa kaikki valmistetaan alusta loppuun saakka käsityönä eikä mitään eineksiä tai puolijalosteita käytetä. Näin ollen voit olla varma, että joukosta löytyy myös keskittymistä parantavia ruokia.

Ravintolan ideana on tarjota painon perusteella hinnoiteltavaa, maittavaa ja terveellistä ravintoa niin monipuolisesta noutopöydästä kuin kahvilastakin. Ravintolan ruokien valmistamiseen käytetään luomutuotteita aina, kun se on mahdollista. Kahvilan tuotteet ovat 90-prosenttisesti luomua.

Kasvisravintola Silvoplee sijaitsee erittäin hyvällä paikalla Kalliossa osoitteessa Toinen linja 7. Jos haluat varmasti päästä nauttimaan loistavan noutopöydän antimista, kannattaa tehdä pöytävaraus etenkin, jos seurueesi on muutamaa henkeä suurempi.

Pohjoismainen ravintola Natura

Pohjolan makuihin erikoistunut ravintola Natura sopii terveellistä ruokaa etsivälle ihmiselle, joka ei kuitenkaan halua rajoittua vegetaariseen tai vegaaniseen ruokavalioon. Ravintolassa käytetään puhtaita, lähellä tuotettuja raaka-aineita ja sen ruoka-annokset ovat tarkoin mietittyjä, jotta ne ovat sekä maun että ravintoarvojen kannalta tasapainossa.

Ravintola Natura sopii myös kasvissyöjille, sillä sen listalta löytyy useita herkullisia kasvisvaihtoehtoja, joiden raaka-aineista osa tulee ravintoloitsijan äidin pitämältä kasvimaalta.

Naturassa hyvä ja terveellinen ruoka yhdistyy rentoon ilmapiiriin ja viihtyisyyteen. Ravintola on suosittu ja sijaitsee aivan Helsingin ytimessä osoitteessa Iso Roobertinkatu 11. Varaa pöytä, jos haluat olla varma, että mahdut tyytyväisten asiakkaiden joukkoon!

Aasialaista ruokaa tarjoava Gaijin

Helsingissä osoitteessa Bulevardi 6 sijaitsee mainio aasialalaista ja erityisesti japanilaista ruokaa tarjoava ravintola Gaijin. Sen valikoimiin kuuluvat erilaiset kasvisruoat, kala, merilevä ja äyriäiset. Myös lihaa saa, mutta tässä ravintolassa syöt hyvin, vaikka et olisikaan lihansyöjä.

Ravintola ei erityisesti pyri terveellisyyteen, mutta sen käyttämät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät tuottavat automaattisesti ravitsevaa ja monipuolista ruokaa, jossa ei liiammin ole länsimaiseen ravintolaruokaan kuuluvia haitallisia aineita, kuten monityydyttyneitä tai kovetettuja rasvoja. Täällä voit syödä turvallisesti ja luottaa siihen, että ruoka tekee sinulle pelkästään hyvää.

Japanilaiset ovat tunnetusti pitkäikäisiä ja sen arvellaan johtuvan heidän ruokavaliostaan, joka sisältää runsaasti kalaa, soijaa ja riisiä. Ravintola Gaijinissa pääset nauttimaan maukkaista japanilaisista ruoista ja niiden hyvää tekevistä vaikutuksista.

Thai Buffet Happiness

Terveellisen ja hyvän ruoan ei tarvitse olla kallista tai hankalasti saatavilla. Tästä erinomaisena esimerkkinä otamme esille thaimaalaista ruokaa ja sushia tarjoavan buffetravintolan Helsingin keskustassa Yliopiston metroasemalla.

Ravintola tarjoaa edulliseen hintaan noutopöydän, jossa on monipuolisesti esillä erilaisia thaimaalaisia ja aasialaisia ruokia, joita voi eri hintaan täydentää sushipöydän maukkailla antimilla. Ravintolan ideana on tuottaa hyvää ruokaa vaivattomalla tavalla ilman, että kustannukset nousevat liian korkeiksi ja ilman, että asiakkaan aika kuluu oman annoksen odotteluun. Aasialainen ruoka sopii tähän konseptiin erinomaisesti.

Happiness-ravintolan buffetista löytyy runsaasti syötävää kasvissyöjällekin, mutta erityisen hyvin tämä ravintola palvelee heitä, joiden ruokavalioonsa kuuluu myös kala.

Opiskelijaravintolat eri puolilla Helsinkiä

Koska Helsinki on yliopistokaupunki, on siellä myös paljon opiskelijoita ja opiskelijaravintoloita. Haluamme nostaa esille opiskelijaravintoloiden terveellisyyden, sillä juuri niiden ateriakokonaisuuksien ravintoarvo on laskettu tarkasti. Syömällä lounaan opiskelijaravintolassa, voit olla varma, että saat ravinnostasi kaikkea, mitä tarvitset.

Opiskelijaravintoloissa on aina tarjolla pääruoan lisäksi monipuolinen salaattipöytä, joka sisältää kauden kasviksia mielenkiintoisina yhdistelminä.